Pagina 1 van 1

Grote upgrade forum

Geplaatst: 29 nov 2018, 21:17
door Maarten-Jan
Binnenkort start ik met een grote upgrade van het forum. Daardoor zal het forum de komende tijd soms niet bereikbaar zijn en er anders uitzien dan je gewend bent. Na 10 jaar forum is het tijd om bij de tijd te zijn met de installatie van de software.

Ik heb er vertrouwen in dat het allemaal goedkomt. Een aantal meldingen die er nu zijn worden met de upgrade opgelost. Het kost alleen best veel tijd om alles weer goed werkend te krijgen.

Re: Grote upgrade forum

Geplaatst: 30 nov 2018, 22:37
door Hans8V
Dat gaat vast goed komen! Ik ben benieuwd naar het resultaat.

Re: Grote upgrade forum

Geplaatst: 06 dec 2018, 12:09
door Maarten-Jan
De eerste stappen zijn gezet. De database is geüpdated naar de nieuwe versie en de nieuwe software is geïnstalleerd. Ik had een paar problemen met topics die ineens een witte pagina toonden in plaats van tekst. Dat maakte me even zenuwachtig, maar de onderliggende database was gewoon goed gemigreerd en gevuld. Nu is het hersteld in de code en heb ik het forum open gezet. Zou je willen kijken of het forum werkt zoals je verwacht? Lay-out moet ik nog aan werken trouwens...

Re: Grote upgrade forum

Geplaatst: 10 dec 2018, 20:50
door Hans8V
Volgens mij werkt alles naar behoren, ook de info van de leden wordt weer weergegeven.
Alleen staat in de adresbalk een rooddriehoekje met een uitroepteken er in voor de URL... (⚠ maar dan rood met een wit uitroepteken) Was dat al zo of moet er nog iets met een certificaat gedaan worden?

Re: Grote upgrade forum

Geplaatst: 10 dec 2018, 22:22
door Maarten-Jan
Dat is nieuw beleid van Google... maar ik moet nog over naar https dan is het afgelopen

Re: Grote upgrade forum

Geplaatst: 10 dec 2018, 22:35
door jos832
Goed werk verricht MJ!

Volgens mij alles zoals het hoort.
Alleen de historie tijdlijn selecteren is nu wat anders aangegeven: soort van tijdbalk icoon ipv de gebruikelijke tekst.
Denk gewoon ff wennen maar het werkt.

:thumbup:

Re: Grote upgrade forum

Geplaatst: 11 dec 2018, 14:47
door Maarten-Jan
En... we zitten op HTTPS! Dus vanaf nu een slotje in de adresbalk.

Ook heb ik de cookies instellingen veranderd. Ze hebben een nieuwe naam gekregen. Hierdoor zal de website bijvoorbeeld je voorkeursinstelling wellicht niet direct herkennen.